10de MUZIEKKAMPIOEN: een oorgetuigeverslag...

 't Rozenhof, zaterdagavond 22 november 2003 omstreeks 20u00. Vanuit de miezerige motregen druppelen de eerste Coulissertjes binnen en wringen zich achter de tafels in de feestzaal. Zoals de traditie het voorschrijft splijten we ons in twee kampen per geslacht. De nodige vitamines ter activering van de concentratie worden besteld en de binnenstrompelende concurrentie aandachtig bestudeerd. Ze laten niet  zomaar in hun kaarten kijken, wat de nervositeit bij de Coulisseteams doet stijgen. De geplande hoogtestage is weeral niet doorgegaan, maar toch zijn we goed voorbereid. Weken materiaalstudie van Studio Brussel, Klara en de wereldomroep hebben ons terug op niveau gebracht. In het mannenkamp heerst nog enige twijfel over de uitvoerder van de 5de van Beethoven. Iedereen is het erover eens dat het een middenvelder is, maar zijn naam...

Even is er nog een technisch probleem met de 'bandjes', maar ons Christine is zoals steeds op alles voorbereid en tovert de nodige attributen uit haar kabas.

Een hele geruststelling komt er bij de opening van de quiz. Alles draait om Nederlandstalige nummers of uitvoerders. De eerste drie ronden voor de pauze gaan van start met interessante thema's zoals Vlaamse hits, Nederlandstalige klassiekers en Kleinkunst. Zoals algemeen verwacht neemt de mannenploeg meteen de leiding en bouwt een geruststellende voorsprong op. Ook al onderneemt het vrouwenteam enkele succesvolle pogingen om te spieken, het klassenverschil blijft duidelijk. De ploeg in derde positie kan eventueel nog voor een verrassing zorgen, maar wordt gelukkig telkens uit concentratie gebracht bij het afrekenen van hun drankjes.

Tijdens een welverdiende pauze wordt de intercommunale lokale pers te woord en te beeld gestaan. Tombolabiljetten worden aangeboden om andere groepen de kans te bieden om ook iets te winnen.

Een wedstrijd is pas gespeeld als alle ronden zijn afgewerkt. De drie rondes van de tweede helft draaien meer rond feest- , carnaval- en andere humpapamuziek. M.a.w. het niveau van de vragen daalt sterk en dit komt vanzelfsprekend de damesploeg ten goede. Uiteindelijk zijn  het toch de Coulisse-mannen die met 805 punten de overwinning pakken. De Coulisse-dames delen met 800 punten de tweede plaats met de Rozenhof-kaarters. De overige ploegen komen er gewoonweg niet aan te pas.

Bekers worden verdeeld en onder luid geschal breekt de discobar los. De keeltjes nog wat gesmeerd en nog een slaapmutsje ronden dit wederom geslaagde Coulisse-optreden in schoonheid af.

 Merci Coulisse en merci S&F Rozenhof voor de organisatie van een onvergetelijke avond.