Noémie (met ' op de e!)

Paret


24februari 1981
Woon sinds 2004 samen met Kurt Ponjaert (die wat verder in de lijst staat)

Bij mij is de ooievaar nog niet langs geweest, maar ik zorg met veel liefde en plezier voor Bjarne en Falke, de 2 kapoenen van Kurt.

Na 4 jaar zwoegen ben in 2004 afgestudeerd als verpleegkundige in Gent. Na enkele maanden vakantie dan toch aan het werk gegaan in’t  AZ Sint Jan in Brugge waar ik probeer alle harten van West Vlaanderen opnieuw aan de praat te krijgen.

Ambulancier, tennis (passief en sinds kort opnieuw actief!) en dus ook toneel.

In 2004 (weeral!) ben ik in het toneel gerold door Kurt die al jaren lid is van de Coulisse. Buiten de (verplichte) opvoeringen tijdens mijn schoolcarrière,  had ik eigenlijk absoluut geen ervaring in de toneelwereld.

In het begin beperkte mijn lidmaatschap zich vooral tot ‘meegaan met Kurt naar ’t toneel’ maar ondertussen voel ik me volwaardig Coulisselid. 

Na het verdwijnen van de Illusie, kwam er bij de opvoeringen heel wat meer werk kijken. Ik was dan ook bereid om hier mijn steentje aan bij te dragen. Omwille van mijn werk, kan ik immers nooit meespelen en zo kan ik nu toch wat ‘doen’ bij de Coulisse.

 Ondertussen ben ik (tot mijn verbazing) tot penningmeester gekozen, een taak waar ik met volle ‘goesting’ aan begin.

 Maar mijn grootste wens blijft om toch ook ooit eens mee te kunnen doen aan een productie, hoe minuscuul klein het rolletje ook zou zijn. Door mijn fulltime ploegwerk (vroeg – laat - nacht) lukt het mij voorlopig nooit om voldoende repetities bij te wonen en dus deftig op de planken te verschijnen. De sfeer achter de coulissen tijdens en na de opvoeringen, wekt bij mij (jammer genoeg) altijd het gevoel op van : “Dju, dat zou ik ook willen doen!”

Misschien komt het er ooit eens van … ik blijf alleszins hopen!


terug naar ledenlijst