Patrick

Ricquier


11 mei 1966, een schitterend wijnjaar en dat niet alleen.
Net als Petertjeuh single. Geïnteresseerde dames mogen steeds hun CV binnenbrengen bij het Coulisse secretariaat. Als je op zoek bent naar ‘n rijke gelieve je te onthouden, maar ik weet wel veel af van kelders verbouwen.
4 stuks: tweeling Astrid en Charlotte, Ann-Sophie en dan nog dat kleine ventje waarvan mama niet wil dat hij in de schijnwerpers komt.

Astrid de sluimerende vulkaan, rustig en wijs voor haar leeftijd, maar wat een temperament borrelt er onder het oppervlak. Charlotte, hormonen op naaldhakken; charmant maar het temperament zit aan het oppervlak. Ann-Sophie waar we nog allemaal versteld van gaan staan.

Sinds 1998 bij de firma Ajinomoto OmniChem – een producent van fijn-chemische specialiteiten voor oa. de farma- en voedingsindustrie – als “Applications Research Manager”. Dat is toch wat er op mijn kaartje staat.

Concreet betekend dat: wereldwijd klanten (technisch) bijstaan bij het gebruik van onze producten in tal van toepassingsgebieden, waarbij ik de laatste jaren meer en meer de focus leg op onze brouwerij- en wijnklanten. En ja, soms moet je al eens offers brengen en wordt er al eens geproefd.

Handige Harry (vooral kelders en zo). Wandelen, fietsen en lopen, maar eerder het wat steviger werk: dit jaar voor het eerst De Dodentocht (100 km) in Bornem uitgestapt in een bescheiden 19u15.

Na een lange afwezigheid sinds 2013 terug bij “‘t goe groeptje” en al direct weer terug op de planken. Als je na 6-7 jaar terugkeert en je terug in de groep wordt opnomen alsof je eigenlijk nooit bent weggeweest dan zegt dat veel over de mensen in die groep. Mannen, en meisjes: merci!

Mijn verhaal en de Coulisse gaat terug tot 1993-1994 toen we via gratis kaarten voor het eerst een voorstelling van de Coulisse bijwoonden in de Van Imschoot school. Een paar voorstellingen later zijn mijn toemalige vrouw en ik daadwerkelijk lid geworden van de groep. Zij omdat ze toneel wilde spelen en ik om vooral geen toneel te spelen. Ook toen was er al een te kort aan mannelijke spelers en om van het gezaag af te zijn stond ondergetekende in 1995 voor het eerst in “Een hoed met brede randen” met 5 regels tekst op de podium. ‘t Kunnen er ook 6 geweest zijn.

Daarna is het snel gegaan: éénmaal besmet met de toneelmicrobe sta je binnen de kortste keren een volwaardige rol te spelen wat dan ook in het najaar van ’96 in “Een vreemde luis in huis” het geval was. Sindsdien zijn er nog tal van kleine en grotere rollen bijgekomen, maar hoe groot of klein een rol ook mag zijn de leute en ambiance die je telkens mag ervaren bij een Coulisse-productie is ongeëvenaard.


terug naar ledenlijst