Petertjeu

Opstaele


2 maart 1962

In de groep noemt men mij altijd Petertjeu…  ‘k Weet nie waarom, maar enfin…

Ben vrijgezel en daarom doen sommige groepsleden soms verwoede pogingen om mij aan een vrouw te helpen… kwestie dat zij van oordeel zijn dat ik daar zelf niet kan voor zorgen.

Woonde 13 jaar in Oostende, maar sinds ’98 verhuisde ik terug naar Koekelare.

De kriebels voor het platteland waren te sterk, maar bij de Coulisse ben ik gebleven.  Gewoon een leuke groep waar ik mij thuis voel met veel toffe mensen en veel vriendschap.
Werk sedert 1987 als maatschappelijk assistent bij het Vlaams Neutraal Ziekenfonds: de beste “ziekeboend” van ’t land… vele Coulisseleden kunnen dit getuigen.

Was voorheen lid van het Oostends Werkteater en ben nadien ook verder gegaan met de Coulisse.

Soms vraagt men mij om ook eens op de planken te staan, maar hou het liever bij decorbouw en het assisteren bij klank en belichting.  Normaal kun je mij tijdens de opvoeringen altijd vinden achterin de zaal achter de klankinstallatie.

Af en toe schrijf ik ook een theaterstuk.  Ben aangesloten bij SABAM en ALMO en ben lid van VTA (Vereniging voor Vlaamse Toneelauteurs).

Heb reeds zes stukken geschreven.  Mijn eerste schreef ik voor “het Oostends Werkteater” over negen vrouwen in het leger.  Toen heb ik zelf ook een rolletje gespeeld (er waren ook nog drie mannenrollen!!!). 

Voila, da was ’t…  Wil je nog meer weten over mij dan kun je altijd schrijven naar de Koekoekstraat tjeventig in Melle… En je moet het nie doen voor mij…maar voor mijn eenzaamheid!!!!!!


terug naar ledenlijst