KAT IN DE KELDER

voorjaar 2019
auteur: Pol Anrys
regie: Rik Vanovenberghe

SPEELDATA
donderdag 25 april 20u00
vrijdag 26 april 20u00
zaterdag 27 april 20u00
zondag 28 april 19u00
in MEC Staf Versluys
fotoalbum

KORTE INHOUD
Majoor Evarist Tanghe laat zeer tegen de zin van zijn “zure” zus Serafine, het kansarme gezin De Cat tijdelijk in de kelders van zijn huis wonen in afwachting van een sociaal appartement.
Het gezin De Cat dat bestaat uit vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kim en grootmoeder Madeleine trekt aanvankelijk met tegenzin in bij de majoor maar dat slaat helemaal om als blijkt dat het huis van de majoor grenst aan een bankgebouw.
Felix ziet zijn kans op de “jackpot” schoon en besluit een tunnel te graven van in de kelder bij de majoor tot in de kelders van de bank waarin zich de kluizen bevinden. Het wordt uiteraard een hachelijke onderneming om dit te doen zonder dat de majoor en zijn zuster dit merken. Waar moeten ze met de aarde uit de gegraven tunnel naar toe, hoe verbergen ze de toegang tot de tunnel voor nieuwsgierige blikken, hoe maskeren ze het lawaai van de drilboor die er aan te pas komt … ? Uiteraard leidt dit hilarische situaties als blijkt dat grootmoeder Madeleine af en toe verrassend uit de hoek komt, dat Kim verliefd wordt op Sven die te pas en te onpas in de kelder opduikt, dat Kim de majoor in hoge mate opwindt, dat Serafine op zoek is naar haar kat die blijkbaar spoorloos in de kelder is verdwenen, dat er een heus drumstel aan te pas komt om het geluid van de drilboor te overstemmen …
Maar uiteindelijk lijken Felix en zijn gezin in hun opzet te slagen … maar op dat moment ontdekt Serafine de tunnel en haar dode kat en moeten ze Serafine gevangen houden en als Madeleine uiteindelijk het leven laat zitten ze bovendien nog met een lijk opgescheept.
En wat dan met Sven die twijfelt tussen zijn verliefdheid voor Kim en het rechte pad en met de majoor die op zijn beurt verrassend uit de hoek komt?


ROLVERDELING
Kim, dochter: Katrien Ollieuz
Sylvia, moeder: Evelyne Vanwelssenaers
Maatschappelijk assistente: Ine Laureins
Serafibe, zus majoor: Nancy Marlein
Majoor: Geert Loncke
Oma: Guy Van Daele
Loodgieter: Luc Vanparys
Sven, lief dochter: Nick Onink
Felix De Cat, vader: Gunther Vanmassenhove

RESERVATIES
vanaf vrijdag 15 maart 2019 om 09u00