LIFELINE

auteur: Bruno Timp

regie: Chris Naessens

spelers: Liliane Dossaer - Mireille Van der Elst - Geert Loncke - Steffen Cloet - Luc Vanparys - Maxine Van Tiggel - Veronique Menten - Nancy Marlein - Gunter Vanmassenhove - Guy Van Daele - Patrck Ricquier - Vicky

donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2013 om 20u00

zondag 10 november 2013 om 19u00

MEC Staf Versluys Bredene

 

Het verhaal van "LIFELINE" speelt zich af op twee plaatsen tegelijk. Er is het kantoor van "Lifeline", een organisatie die via de telefoon hulp wil bieden aan mensen die in de problemen zitten en nood hebben aan iemand die wil luisteren en misschien iets zinnigs kan zeggen. Zoals de meeste van zulke organisaties, werkt "Lifeline" met vrijwilligers. En die zijn in dit stuk niet allemaal even competent... Het belangrijkste gebeurt echter in de slaapkamer van Marie-Jeanne. Marie-Jeanne is als het ware de "Godfather" van haar familie, een vrouwelijke dan. Alleen ... ze is nu al maandenlang ziek en bedlegerig, en voelt diep in haar binnenste dat haar einde nadert. De gebeurtenissen verlopen vaak gelijktijdig op de twee plannen en het toeval (?) wil dat de dialogen en telefoongesprekken elkaar nogal eens "doorkruisen". 

"Lifeline" is geen klucht maar een sfeerstuk waarin met een eigenlijk tragisch gebeuren duchtig mag gelachen worden terwijl de gevoelige zielen niet beschaamd moeten zijn om hun zakdoeken te gebruiken.