VALS PLAT

auteur: Julia Engelen

regie: Onno van Gelder Jr.

 

Stuk

De familie Krollemans beleeft een bewogen dag. Viviane is haar echtgenoot Maurice en zijn bedrijfje in twijfelachtige sport- en schoonheidsartikelen beu. Ze heeft genoeg van zijn weekends die altijd maar draaien om de wielerwedstrijden van zijn inwonende broer Jos, een belabberde coureur. Ze doet haar beklag bij de frivole buurvrouw Bea die zelf al drie mannen versleten heeft. Maurice hoort een deel van het gesprek, schat het compleet verkeerd in en vreest voor zijn leven. Die angst wordt nog versterkt wanneer een Italiaan aanbelt en Maurice de man voor een lid van de maffia aanziet. Van zijn dochter Eva krijgt Maurice ook al niet veel steun. Integendeel, samen met haar vriendin zorgt zij voor nog meer problemen.

Auteur

‘Vals plat’ is een komedie pur sang vol verhitte taferelen, misvattingen en angstige momenten geschreven door Julia Engelen. Deze auteur, geboren in 1964 en afkomstig uit Bree, speelt zelf graag theater en heeft al heel wat blijspelen, tragi-komedies en tragedies geschreven.

Regisseur

Onno van Gelder jr. is acteur/regisseur. Daarnaast is hij ook auteur van kortverhalen die hij zelf voorleest op literaire evenementen, bedrijfsfeesten of in huiskamers. Begin 2017 beleefde hij samen met Celia Bogaert de premičre van “Zwerfsteen” in Cc De Grote Post Oostende. In november 2016 viel hem de eer te beurt een scčne uit de film “Albert I, Streven naar Vrede” in besloten kring te mogen spelen voor koning Filip en koningin Mathilde. Jongeren zullen Onno gezien hebben in “Kosmoo”, de nieuwe jeugdserie van Studio 100. In april stond Onno als Albrecht VII van Oostenrijk naast Andrea Croonenberghs, Stefan Degand en Joren Seldeslaghs in “Spaanse rijkdommen”, een theaterwandeling in het historische centrum van Veurne. www.onnovangelderjr.be

Spelers

Geert Loncke - Maurice Krollemans Evelyne Vanwelssenaers - Vivane Krollemans
Katrien Ollieuz - Eva Krollemans Gunther Vanmassenhove - Jos Krollemans
Mireille Van der Elst - Bea Guy Van Daele - Demetrio
Karen  Vyane - Fien Luc Spriet - Willy
 

november 2017

donderdag 23

vrijdag 24

zaterdag 25

20u00

 

zondag 26

19u00

 

 

reservaties: afgesloten